Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 16°C
Az Bulutlu
Muğla
16°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 14°C
Sal 12°C

Notice: Undefined variable: showWideSidebar in /var/www/vhosts/bodrumyerelhaber.com/httpdocs/wp-content/themes/neva/parts/widesidebar.php on line 24

Büyükşehir Mezbahaları Kurban Bayramına Hazır

15 Temmuz 2021 14:20
Büyükşehir Mezbahaları Kurban Bayramına Hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların sağlıklı şartlarda ve çevre temizliğine uygun şekilde kurbanlarını kestirebilmeleri için mezbaha tesislerinde ve kesim ünitelerinde tüm hazırlıklarını tamamladı. 

COVID-19 salgınına karşı tüm önlemlerin alındığı Büyükşehir mezbaha tesislerinde İl Kurban Hizmetleri Komisyonun kararı gereğince belirlenen tarifeler ile büyükbaş hayvanlar 500 TL, küçükbaş hayvanlar ise 130 TL’den kesilecek. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurbanlıklarını daha sağlıklı ve modern teknik ekipmanlarla kestirebilmeleri için mezbaha tesislerinde ve kesim ünitelerinde hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi’nin mezbaha ve kesim ünitelerinde Kurban Bayramı süresince veteriner hekimlerin kontrolünde ve randevu sistemi ile kurban kesim hizmeti verilecek.

İl Kurban Hizmetleri Komisyonun kararı gereğince belirlenen tarifeler ile büyükbaş hayvanlar 500 TL, küçükbaş hayvanlar ise 130 TL’den kesilecek. 

3 Mezbaha, 4 kesim ünitesinde hizmet verilecek 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşlara Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan İşletme Onay Belgeli, uluslararası gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uygun kırmızı et üretimi yapıldığı anlamına gelen ISO:22000 kalite belgeli Marmaris, Menteşe, Milas Mezbaha Tesisleri’nde hizmet verecek. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Kavaklıdere, Yatağan, Bodrum ve Datça ilçelerinde bulunan kesim ünitelerinde de vatandaşlara kurban kesim hizmet verecek. 

COVID-19 salgınına karşı önlemleri alındı 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramında il genelinde hizmet verecek olan 3 mezbaha ve 4 kesim ünitesinde COVID-19 salgınına karşı birçok tedbir aldı. Kurban kesim yerlerine Büyükşehir ekiplerince COVİD-19 bilgilendirme afişi, el dezenfektan stantları ve sosyal mesafe uyarıları yerleştirildi. Maske ve dezenfeksiyon dağıtımının yapılacağı mezbaha ve kesim üniteleri girişlerinde vatandaşlar HES kodu sorgulaması ile tesislere alınacak. Halk sağlığı açısından risk oluşturmamak ve yoğunluğun azaltılması amacıyla hisse sahipleri dışında kimsenin kurban kesim yerlerine gelmemeleri teşvik edilecek. Ayrıca kurbanlık etler Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen hijyenik, gıda güvenliğine uygun, doğada çözünebilen yüksek, mukavemetli poşetlere konularak vatandaşlara teslim edilecek.

Ajans Troya'da genel koordinatör, www.bodrumyerelhaber.com
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

%d blogcu bunu beğendi: