Dolar 19,9830
Euro 21,4988
Altın 1.249,73
BİST 4.580,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Yağmurlu
Muğla
19°C
Yağmurlu
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 25°C
Per 25°C

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da altyapı yatırımlarını tamamlıyor.

24 Mart 2023 21:34

Bu kapsamda Bodrum Kanalizasyon %95,Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi %87, Gümbet Gümüşlük atıksu arıtma Tesisi kapasite artış projesi %79 tamamlanma oranına ulaştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da başlatılan dev altyapı projeleri tamamlanma aşamasına geldi. Güncel kur ile 1 Milyar 326 Milyon TL’ye mal olan projeler ile Bodrum güçlü bir altyapıya ulaşacak.
Bodrum Kanalizasyon Projesi Kapsamında 97 Bin Metre Yeni Kanalizasyon Hattı Yapıldı.
Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Turgutreis, Bahçelievler, Geriş/Erdemil, Koyunbaba ve Gümüşlük Mahallelerini kapsayan 518 Milyon TL’lik kanalizasyon projesi kapsamında yaklaşık 97 bin metre yeni kanalizasyon hattı yapıldı. Bunun yanı sıra 2 bin 263 muayene Bacası ve 979 parsel bacası imalatı
tamamlanırken 19 Terfi Merkezi yapının %76’lık kısmı tamamlandı. Çalışmalar kapsamında Koyunbaba, Akyarlar, Turgutreis, İslamhaneleri ve Erdemil Mahallelerinde kanalizasyon şebeke imalatları devam ediyor. Bakanlık tarafından ihale edilen ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından ödemesi yapılacak olan Torba Kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi projesinin ise %61’i tamamlandı. 350 Milyon TL’lik proje kapsamında 5 bin 200 metre kanalizasyon şebeke ve 6 bin 800 metre basınçlı terfi hat çalışması yapıldı.
Çevreci Artıma Tesisleri Büyük Oranda Tamamlandı
Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Bodrum’un doğası ve özellikle denizlerinin korunması açısından büyük önem taşıyan atıksu arıtma tesisi yatırımları hızla ilerliyor. Bu kapsamda 231 Milyon TL’lik Bodrum Tugutreis İleri Biyolojik atıksu arıtma tesisi projesinin 87’si tamamlandı. İleri Biyolojik arıtma yapabilecek olan tesisin inşaat çalışmaları biterken, elektro mekanik ekipman montajları devam ediyor. Gümbet ve Gümüşlük tesislerinin kapasitelerini 200 bin kişiye hizmet verebilecek kapasiteye yükselten proje kapsamında ise çalışmaların %79’u tamamlandı. 226 Milyon 580 Bin TL’ye maolan proje ile Gümbet atıksu arıtma tesisi 3, Gümüşlük atıksu arıtma tesisi 4 kat büyütülecek ve MBR sistemiyle kaliteli bir arıtma yapılacak.

Ajans Troya'da genel koordinatör, www.bodrumyerelhaber.com www.gunaydinbodrum.tv de genel yayın yönetmeni.
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.