Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 33°C
Açık
Muğla
33°C
Açık
Cts 36°C
Paz 37°C
Pts 36°C
Sal 35°C

BODRUM’DA ŞİİR GÜNLERİ.

BODRUM’DA ŞİİR GÜNLERİ.
26 Aralık 2023 18:00
1.370

68 yaşındaki şair Hikmet Yılmazoğulları, “Adını Sen Koy” adlı şiir kitabını Bodrumlu okurlarıyla buluşturacak.

Şair yarın (27-12-2023) saat 17.00-19.00 arasında Oasis-Cinemarin’de, Perşembe günü (29-12-2023) saat 15.00-17.00 arasında Konacık-Volkan Boya mağazasında, Cuma günü (30-12-2023) saat 15.00-17.00 arasında Turgutreis-Karaeffe Cafe’de kitaplarını imzalayacak ve okurları ile söyleşi gerçekleştirecek.

Halen Balıkesir-Erdek’te yaşayan sanatçıya sorduk. Niçin Bodrum? Yılmazoğulları: “Bodrum zaten akrabalık bağlarımızla ziyaretlerimizi sıklıkla gerçekleştirdiğimiz bir yerleşke olduğu denli, kalbimizin de bir tarafının sürekli bereketli toprakları üzerinde attığı sanat, kültür, şiir, tarih için kutsanmış bir coğrafyadır. Bu yönüyle Bodrum’u sevginin başkenti olarak da görüyorum. Halikarnas Balıkçısı; “Yokuş başına geldiğinde Bodrum’u göreceksin. Sanma ki sen geldiğin gibi gideceksin. Senden öncekiler de böyleydiler. Akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler” der. Bu sözlerin sanatsal değeri elbette tartışılmaz. Ama mühim bir tespiti de içeriyor bu sözcükler. Bende her Bodrum’dan gidişimde sadece aklımı değil, yüreğimi de bırakıp gidiyorum. Her Bodrum’a gelişimdeyse yeni baştan yüreğimle buluşuyorum” yanıtını aldık.

“Şiir Hayatın Aynasıdır.”

Yine Yılmazoğulları şiirlerine ilişkin olarak da; “Şiir benim içimden kopanları kağıda döktüklerimdir. Bazen ağacın yaprak döküşüne, denizde oluşan dalgaya, martının suya dalışına, hatta havanın kararmasına takılırsınız. Bunlar zaten doğal olaylar diyebilirsiniz. Benim için en zor olanı bunların bağıntısını, ilintisini ardı ardına sıraya koyabilmek, kağıda dökebilmekti. İşte ben de bu kağıda düşürdüklerimde hissettiklerimi, yaşadıklarımı, gözlemlediklerimi sıraya koymaya çalıştım. Ne kadar başarılı olduk bilemiyorum. En iyi turnusol okurun kendisidir. Sınandığı yer ise hayatın kendisidir. Şiir hayatın aynasıdır” ifadelerini kullandı.

Yazar, Gazeteci,sporcu
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.