Dolar 32,9237
Euro 35,8185
Altın 2.524,47
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 33°C
Açık
Muğla
33°C
Açık
Cts 36°C
Paz 37°C
Pts 36°C
Sal 35°C

Üzen: “Al Sana Bodrum İttifakı.”

Üzen: “Al Sana Bodrum İttifakı.”
8 Mart 2024 10:43
3.753

CHP’nin Bodrum-Merkez Yağhane Seçim Ofisi açılışı hayli renkli görüntülere sahne oldu.

Sade bir kurdele kesme töreniyle, alçakgönüllü bir açılış yapmayı düşünen CHP Bodrum İlçe Başkanlığı’nın bu planı, katılımın ve coşkunun beklenenin çok üzerinde olması nedeni ile adeta mitinge ve şölene dönüştü. Kalabalığın önemli bir kısmı seçim ofisi önündeki alana ulaşamayarak, yolun limana bakan tarafından açılışa katıldı. Geçmiş dönem Bodrum Belediye Başkanları’ndan Mazlum Ağan’ın ve Mehmet Kocadon’un da katılımıyla alandaki hareketlilik ve heyecan daha bir arttı. Katılımcılardan Bodrumlu Turizmci Metin Üzen; “40 yıla yakın zamandır Bodrum’da sosyal demokrat zeminde siyaset yaparım. İçerisinde yer aldığım siyasetin hiçbir dönem bu denli çok adaylı bir sürecine tanık olmadım. Ama hiçbir dönemde bu denli tek yumruk olmuşluğumuzu bu denli net görmedim. Bakın neredeyse tüm aday adayları burada. Geçmiş dönem ilçe başkanları burada. Gençlik, kadınlarımız, ak saçlılarımız burada. En önemlisi efsanevi  başkanlar Mazlum Ağan, Mehmet Kocadon burada. Al sana Bodrum İttifakı. Öyle devşirme, toplama, ayakları Bodrum’a basmayan Ankara’dan talimatlı bir ittifak değil. Halikarnassos bereketli toprakları üzerinin umut yüklü ittifakı. Gerçekten çok etkilendim. Ozan’ın dediği gibi; ‘Kelimelerin kifayetsiz kaldığı’ bir zamanın ittifakı. Elbette tadını çakaralım, bu doyumsuz seyre dalalım. Ama rehavete de kapılmayalım. Bodrum için çok çalışalım. 1 Nisan sabahında bu kez bizler Halikarnas Balıkçısı’na; ‘Aganta Burina Burinata’ seslenişinde bulunalım” sözcükleri ile duygularını ifade etti.

CHP İlçe Başkanı Işın: “Geleneğimiz de, Geleceğimiz de Burada.”

CHP İlçe Başkanı Tuna Işın Yağhane Seçim Ofisi açılışında; “Dikkat ettiysek bu meydana ve yollara sığmayan kalabalığa sevgi, kardeşlik ve barış iklimi hakim. Ortak paydamız Bodrum. Kundağından taze çıkmış anne kucağındaki evladımızdan, bastonuna yaslanarak karşımızda dimdik ayakta duran koca çınarlarımıza değin her kuşak burada buluştu. Geleneğimiz de, geleceğimiz de burada. Baktılar olmuyor. Tehdit söylemine sarıldılar. Neymiş? ‘Oy yoksa, hizmette yokmuş.’ Hadi canım sende. Bodrumlu bu tehditlere sadece güler de geçer. Muktedirin partisinin yönettiği belediyelere bakın. Kavaklıdere’nin günahı neydi? Kapalı Pazar yeri dahi yok. Yatağan’ın günahı neydi? Devlet Hastanesi yolunda 5 yıldır bir kavşak yapamadılar. Köyleri ise adeta hayalet yerleşimlere dönüşmüş. Ula’nın dondurmasına sahip çıkamadılar. Ula’da artık ‘Dondurmam Kaymak’ değil. Köyceğiz’in günahı neydi? AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ayaydın orada AYDEM ve Enerji Bakanlığı ile görüşerek elektrik sorununu çözeceğini söylüyor. Türkiye yüzyılında, Köyceğiz’e elektrik sözü! Siz bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? Seydikemer’in günahı neydi? Tarım ilçesinde pazar yeri olmaz mı? Bölgemizdeki AKP’li belediyeler adeta cennet Muğla’nın değil de, Anadolu’nun mahrumiyet bölgelerinin gettosu görünümündeler. Bodrum’u da o karanlık kadere teslim etmek bir tarafa… Umuyoruz ki; o ilçelerimizi de; AKP’nin karanlık ışık veren ampulünden kurtaracağız. Oraları da 1 Nisan sabahının şafağında Muğla’nın güneşi ile sıcaklığı ve aydınlanması ile buluşturacağız”  ifadelerini dile getirdi.

Tamer Mandalinci: “Bizimkisi Memleket Sevdası…”

CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Tamer Mandalinci de coşkulu kalabalığa hitaben: “30 yaşında hizmet etmek için göreve talip olmuş kardeşinizi, sizin içinizden birini, Bodrum’a belediye başkanı yapacaksınız, hepinizden Allah razı olsun! Ben, bu yola çıktığımda aklımda tek bir düşünce vardı: Herkesi kucaklayan biri olarak insanların yüzünde bir nebze olsun mutluluk oluşturmak. Belediye başkanlığı görevimde, içinizden biri, halkın çocuğu olarak yine aranızda olacağım. Hiçbir makam, mevki, koltuk sevdamız yok. Bizimkisi memleket sevdası. Böyle güzel topraklarda dünyaya geldik, borcumuz sadece ve sadece bu topraklara, memleketimize. CHP biat edenlerin değil, Atatürk aydınlanmasında yürüyenlerin partisidir. Birleştirici olmalıyız, bir olmalıyız. Bugün yalana, çamura batmışların, Bodrum üzerine hayal kuranların 1 Nisan’da hayaliyle beraber Bodrum’dan gönderme günü. Bölüşürsek çok oluruz ama bölünürsek yok oluruz. Açılışa katılarak destek veren değerli siyasi büyüklerime çok teşekkür ediyorum” görüşlerine yer verdi. CHP Bodrum eski ilçe başkanlarından, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik Bodrum seçim komitesi üyesi ve aynı zamanda Yağhane Seçim Ofisi sorumlusu Duran Öztürk de; “Gördüğünüz gibi açılışımız büyük bir coşku ile bayram havasında gerçekleşti. Ama halen insanlar bir yere gitmiyor, buradan ayrılmak istemiyor. Bu aydınlık yüzlü, memleket yürekli insanları burada tutan bir şey var. İşte gericilik bunu çözemiyor. Bu sebepten daha bir agresifleşiyor, saldırganlaşıyor. Keyifli olduğu denli, bayram havasında Bodrum’a yakışan bir süreç yaşıyoruz. 31 Mart akşamında burada Çökertme’de oynayacağız, halayda çekeceğiz, horon da tepeceğiz” dedi.

Ajans Troya'da genel koordinatör, www.bodrumyerelhaber.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.