Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 36°C
Açık
Muğla
36°C
Açık
Paz 37°C
Pts 36°C
Sal 35°C
Çar 34°C

Muğla’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Yürüyüşüne Yoğun İlgi

Muğla’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Yürüyüşüne Yoğun İlgi
1 Mayıs 2024 14:00
6.851

Muğla’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yürüyüşüne katılım yoğun oldu.

Muğla’da toplanan meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, bir araya gelen sendika ve örgütler tarafından demokrasi, özgürlük ve adalet sloganları atıldı.

Muğla’da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Siyasi partiler ve sendikaların da katıldığı kutlamalarda yöresel kıyafetleri ile yürüyen kadınlar ilgi çekti. Kutlamalar gün boyu sürecek etkinliklerle devam edecek. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

‘Birleşe birleşe kazanacağız’, ‘Hak, hukuk, adalet’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Yaşasın 1 Mayıs’, ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ sloganları atıldı.

1MAYIS ilk adımı 1856’da atıldı

Bugün,1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, geçmişin zorlu mücadelelerinin, fedakarlıklarının ve kazanımlarının simgesidir.1856’da Avustralya’nın Melbourne kentinde, taş duvar ustaları ve inşaat işçileri, insan onurunu korumak ve çalışma saatlerini insani bir seviyeye indirmek için ilk adımlarını attılar. Ardından, ABD’deki işçilerin hak arayışı, küresel bir nitelik kazandı. Bu tarihi mücadele, günümüzde 1 Mayıs’ın dünya genelinde işçi bayramı olarak kutlanmasının temelini oluşturdu.

FOTOĞRAFLAR : DARİO NAVARO

Ajans Troya'da genel koordinatör, www.bodrumyerelhaber.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.