Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 36°C
Açık
Muğla
36°C
Açık
Paz 37°C
Pts 36°C
Sal 35°C
Çar 34°C

Bodrum’da Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına tepki…

Bodrum’da Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına tepki…
3 Haziran 2024 23:46
2.570

Bodrumyerelhaber/Dario Navaro Kayyım atanmasını protesto etmek için Bodrum Belediye Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında, “Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz” pankartı açıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine Vali Ali Çelik’in kayyım olarak atanmasına tepkiler sürüyor.

Basın açıklamasını okuyan DEM Parti Bodrum İlçe Yönetimi üyesi Mehtap Çifçi “İçişleri Bakanı hukuksuz bir açıklama yaparak belediye başkanımızın masumiyet karinesi ve yasal haklarını çiğnemiştir’ dedi. “Bununla yaptıkları hukuksuzluğa taraftar bulmaya çalıştıklarını, yaptıkları hukuksuzluğun Türkiye’nin batısında meşrulaştırmaya çalıştıklarının açık bir şekilde görüyoruz. Bunu kabul etmeyeceğiz. Türkiye halkları bu kayyım zihniyetine kaybettirecek” ifadelerini kullandı.

Meydanda basın açıklaması için bir araya gelen DEM üyeleri ile kayyım atanmasını protesto etmek için katılan EMEP ve Yeşil Sol Parti temsilcilerinin de dahil olduğu topluluk,  “Yaşasın Halkların Kardeşliği!”, “Kayyımlar bizi Yıldıramaz!”, “Kayyımlara Hayır, İrademe Dokunma!”, “Susma! Sustukça Sıra Sana Gelecek!” sloganları atarak basın açıklamasına eşlik ettiler.

insan yüzü, giyim, kişi, şahıs, adam, insan içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

Kayyım atanma sürecinin nasıl geliştiğinin etraflıca açıklandığı basın açıklamasında şu sözlerle yer verildi. 

“Belediyelerimize dönük bu hukuksuzluk sadece Hakkari halkına ya da sadece DEM Parti’ye değildir. Bu darbe tüm demokrasi güçlerine ve yüzyıllar öncesinde insanlığın büyük mücadelelerle kazandığı seçme ve seçilme özgürlüğüne yapılmıştır. Bugün yüreği demokrasiden yana atan herkes kayyım hukuksuzluğuna karşı ses çıkarmalı, Hakkari halkının iradesinin yanında olduğunu göstermelidir. 31 Mart seçimlerinde kaybettiklerini kayyım yoluyla geri almalarına bir kez izin verirsek, Hakkari’de başlayan saldırı ve gasp dalgasının nerede sonuçlanacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Bu Türkiye demokrasisine ve tüm muhalefete kurulmuş bir tuzaktır. Türkiye’nin ikinci yüzyılında demokratikleşme mücadelesinin önüne kurulmuş bir barikattır. O nedenle burada anlattığımız sadece Hakkari’nin değil, sadece DEM Parti’nin değil tüm ülkenin hikayesidir. Seçimlerde oy kullanmış tüm yurttaşlar kendi oylarına saygı duyulmasını nasıl istiyorsa Hakkari için de aynı duyarlılığı göstermelidir. Bu karar Türkiye demokrasisine ve muhalefete kurulmuş büyük bir kumpastır. Bu kumpasa hep birlikte dur diyelim. Hakkari halkının iradesinin yanındayız. Kayyım rejimini kabul etmeyeceğiz.”

Dario Navaro

3.6.2024

Ajans Troya'da genel koordinatör, www.bodrumyerelhaber.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.