Dolar 32,2054
Euro 35,0082
Altın 2.514,32
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 32°C
Az Bulutlu
Muğla
32°C
Az Bulutlu
Sal 31°C
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 27°C

BODRUM’DA GECEYİ TİP AYDINLATTI.

BODRUM’DA GECEYİ TİP AYDINLATTI.
19 Aralık 2023 23:06
2.732

Bodrumyerelhaber/Ayhan Karahan-Bugün saat 18.00’de Bodrum Belediye Meydanı’nda özgürlük ve adalet talebiyle gerçekleştirilen eyleme Serra Kadıgil’in videolu selamı ve Türkiye İşçi Partisi Bodrum İlçe Örgütü’nün Can Atalay’ın cezaevinde tutuluşunu da kapsayan adalet mesajı damgasını vurdu.

Adalet meşalesinin yakıldığı eylemde TİP Gençliği adına konuşan Zerrin Göze: “Bizden sadece gençliğimizi, geleceğimizi, hayallerimizi değil hayatlarımızı da çalan düzenle kavgamız var!! Ardı arkası kesilmeyen zamlarla gençler yaşayamıyor, beslenemiyor, barınamıyor hatta nefes alamıyor. Okul sıralarında olması gereken yaşta çalışmak zorunda kalan yüzbinlerce arkadaşımız var. Biz bunların isimlerini sadece iş cinayetlerine kurban gittiklerinde öğrenebiliyoruz. Bizler Kocaeli kaporta boya atölyesinde ölen Ömer Girgin’i unutmadık. Cemaat yurtlarında öldürülen, şiddet ve tacize uğrayan arkadaşlarımızı unutmadık, unutmayacağız. Bizler Enes Kara’yı unutmadık. Siz bizi karanlığa boğmaya çalıştıkça bizler özgürlük için, laik bir gelecek için mücadele etmeye devam edeceğiz” görüşlerine yer verdi.

TİP’li kadınlar adına da Damla Salor: “Kadını yok sayan aynı zihniyet, kadın emeğini de yok saymaktadır. Aynı işi yaptıkları erkeklerden daha az ücret alıp, işten çıkarılan; iş görüşmelerinde utanmazca çocuk yapıp, yapmayacağı sorulan; çalışırken tacize, mobinge uğrayan yine bizleriz. Buradayız. Bitmedi, mücadelemize her zamankinden daha direnli devam ediyoruz. Doğamızı katledenlere, emeğimizi sömürenlere, gerici-yobaz zihniyete, erkek şiddetine teslim olmayacağız. Bizde inat da, umut da bitmedi” görüşlerine yer verdi.

BODRUM TİP: “ATEŞ DE BİZİZ! İSYAN DA!”

TİP Bodrum İlçe Örgütü adına konuşan Murat Can Canbay da; “Düşenin, ezilenin, haklının yanında, sonsuzluğa uzayan bir ışığın uzantılarıyız. 6. Filo’ya karşı da biz vardık, Gezi’de de. O yüzden; Can(ımız) çıkana kadar bağırıyoruz. Can(ımız) çıkana kadar buradayız. Can(ımız) çıkana kadar bağırıyoruz: Can Atalay’a özgürlük! Siyasi tüm tutsaklara özgürlük! Halkın iradesi Can Atalay’a özgürlük! Bunun siyasi bir dava olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Şunu bilsinler; halk iradesine sahip çıkmak için burada! Dün buradaydı. Yarın da olacak! Halk, tırnaklarıyla kazıya kazıya kazandıklarını, dibine kadar kadar nepotizme batmış bir avuç oligarka, suç dosyasının boyu dağları aşan bir mafya iktidarına ve hanedan rüyaları gören bir tirana öyle kolay bırakmaz. Olympos’tan ateşi çalanlarız biz. Ateş de biziz! İsyan da! Yüreklerimizde yanan isyan ateşini, üstüne okyanusları dökseniz söndüremezsiniz. İradesine sahip çıkan halkız biz. Bir aradayız! Buradayız! Omuz omuzayız! Yılmıyoruz! Haykırıyor ve uykularınızı kaçırmaya devam ediyoruz! Edeceğiz!” ifadelerini kullandı.

SERRA KADIGİL İSTANBUL’DAN SESLENDİ.

Serra Kadıgil de Bodrum’daki eylem için gönderdiği mesajda: “Herkese merhaba. Türkiye İşçi partisi sözcüsüyüm. Hepinizin malumu olduğu üzere seçilmiş milletvekili Can Atalay Anayasa hükümlerine daha da ötesi Anayasa mahkemesi kararına rağmen esir tutulmaya devam ediliyor. Yargıtay, Anayasa’nın bir maddesini ben takmıyorum diyor. Bunu tüm ülkeye ilan etmiş durumda. Bir ülkede Anayasa yoksa o ülkede devlet yoktur. Bu iş artık ne Can Atalay’ın, ne de sadece Türkiye İşçi Partisi’nin meselesidir. Bu ülkeye sahip çıkılması gerektiğini düşünen herkesin sorumluluğudur. Duyduğumuz kadarı ile Bodrumlu yurttaşlarımız,  Bodrumlu yoldaşlarımız üstlerine düşen sorumluluğu fazlası ile yerine getiriyorlar. Ve geçtiğimiz haftalardan bu yana adalet nöbeti tutuyorlar. Bizde buradan İstanbul’dan her birini sevgiyle, saygıyla selamlıyoruz” dedi.

CAN ATALAY’DAN MESAJ VAR.

Eylemde barkovizyondan Can Atalay’ın mesajı görüntülendi. Katılımcıların okurken duygusal anlar yaşadığı mesajda TİP milletvekili Can Atalay: “Biz içeri düştüğümüzden beri güneşin etrafında 1 tam,2/3 defa döndü dünya. Geçen zamanda neler oldu? Bizler sizlerin, sizler bizlerin haberlerini takip ettik. Selamlarınız, kitaplarınız, kartlarınız, mektuplarınız aşıp geldi yolları. Bugünden yarına kalacak izlerimiz var, sözlerimiz olduğu gibi. Biz beceremediğimiz için değil, tercih etmediğimiz için kötülük yapmayanlardanız. Biz, büyük insanlığın ferdi olmanın sevincini paylaşanlardanız. Biz bambaşka bir dünyanın mümkü olduğunu bilen, buna ulaşmak için olduğu her yerde çabalayanlarız. Dayanışmadan gelen insan insan sıcağının verdiği kuvvetle, değerlerimize sahip çıkarak yaşıyoruz, yaşatacağız. Dünyanın her yerindeyiz ve asla yalnız değiliz.

Çürümüş rejimler çökmekteyken, yenisinin doğuşunu birlikte kurmaya çabalıyoruz. Çabamız Gazze’de ve dünyanın her yerinde savaşların bitmesi için. Diploma vaadiyle kandırılıp borçlandırılan gençlerimizin gözünde o neşeli ışığı görebilmek için. Kadınların arkalarında kısalan bir gölge var mı diye bakmadan sokakta yürüyebilmesi için. Barınmanın, karnını doyurmanın mesele olmadığı bir hayat için. Ücretin kalori ile hesaplanmaması için. Sanatın özgür, fikirlerin zengin, bilimin bağımsız olması için. Hasılı ağız dolusu gülerek dostlarla yaşanan, neşesi daim bir hayatın tadına herkesin varması için. Mutlaka varılacak o güne. Şimdiden neşesini, heyecanını paylaşan tüm nöbetçilere baki ilk selam” ifadeleri ile duygu ve görüşlerini paylaştı. Eylemde; “Hak, hukuk, adalet. Direne, direne kazanacağız” sloganları atıldı. Yarın Bodrum Belediye Meydanı’nda yine saat 18.00’de Bodrum Kent Konseyi Bileşenleri ve paydaşları tarafından adalet meşalesi yakılacak.

Ajans Troya'da genel koordinatör, www.bodrumyerelhaber.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.